skip to Main Content

Over Profundo

Over profundo

Via Profundo kan je op bezoek bij diverse levensbeschouwingen en religieuze tradities in je straat en stad. Deze opendeurdag bij verschillende gemeenschappen licht een tipje van de sluier. Je maakt er kennis met de basisprincipes van een religie of levensbeschouwing, de diversiteit binnen de groep en ook binnen de stad en daarnaast met het sociale engagement van de vele gemeenschappen. Soms ook met een drankje en muziek, theater of een panelgesprek.

Profundo in jouw buurt?
Bekijk de agenda om te zien waar en wanneer er een volgende Profundo is. De activiteiten zijn toegankelijk voor een breed publiek en vinden dikwijls plaats op zondagnamiddag. In de grote steden kiest Profundo voor gemeenschappen op wandelafstand van elkaar.

Profundo wordt georganiseerd door lokale partners, stadsdiensten en ORBIT vzw in samenwerking met de lokale gemeenschappen. Zo draagt Profundo bij aan de onderlinge contacten tussen gemeenschappen in de wijk en gemeente. De reeks van activiteiten is gestart in 2009 en krijgt vorm in verschillende Vlaamse steden.

Profundo in je school

Ga samen met de klas in een stad of wijk op bezoek bij een moskee, synagoge, Huis van de Mens, kerk of andere relevante plekken. Ter plaatse leren de leerlingen over de inrichting van het gebouw, de basisideeën van een religie of levensbeschouwing en het sociale engagement van de gemeenschap. Het bezoek kan je combineren met een verdiepende dialoog in de vorm van een theatervoorstelling, tentoonstelling of debat.

Profundo met jouw school?

  • ideaal voor leerlingen in de derde graad secundair (*)
  • duurt ongeveer 3u
  • gratis deelname mits reservatie
  • iemand van Profundo begeleidt jullie naar de verschillende locaties

(*) Andere leeftijden zijn zeker welkom, we organiseren ook activiteiten op vraag.

Deze scholendagen kaderen binnen de interlevensbeschouwelijke competenties.

Met meer vragen contacteer profundo@orbitvzw.be

Back To Top
Geverifieerd door MonsterInsights